Колівінг: поради з дизайну та меблювання

Колівінг: поради з дизайну та меблювання

Колівінг вже давно ввійшов в життя людей і не є чимось особливим. Проте популярність цього напряму зростає. Для багатьох це стало способом життя.

Що являє собою колівінг

Колівінг – це група людей, які не мають жодних спільних зв'язків, але проживають на одній житловій площі. По суті, це може чимось нагадувати гуртожиток, але з м'якшими умовами.

Цим користуються найчастіше творчі люди. Здебільшого це фрілансери, блогери, музиканти та інші творчі особистості. Завдяки творчій натурі та вільному графіку вони можуть взаємодіяти один з одним. У таких приміщеннях створюються зручні обідні зони та своєрідні офіси або робочий простір для роботи.

Як відбувається облаштування кімнат

Подібні апартаменти облаштовуються за принципом мінімалізму. У кімнатах немає нагромадження меблів. Як правило, там є ліжко, шафа для речей, і може бути невеликий стіл.

Цей спосіб облаштування дозволяє отримати максимум вільного простору, який використовуватиметься лише для відокремленого відпочинку, або для швидкого облаштування робочого місця.



Облаштування робочих зон та зон відпочинку

У цей різновид приміщень великою популярністю користуються безкаркасні меблі. Цей варіант чудово підходить під концепцію спільних площ. Творчі люди більше мобільні й для них важливо мати можливість комфортного переміщення та швидкого способу облаштування робочого місця.

Ідеальний варіант – купити крісло-мішок. Це дозволить проводити час з комфортом не тільки за роботою, але й надасть можливість швидко організувати зону відпочинку для великої компанії однодумців. Додатково для подібних зон часто використовують крісло мішок-м'яч, оскільки воно компактніше.

Додатково робочі зони часто роблять максимально вільними, оскільки це важливо для установки техніки. У таких приміщеннях штативи для камер та освітлення – часті гості. Щоб все було компактно, зручно та стійко, простір намагаються не займати зайвими меблями.

Облаштування кухні

Як правило, в таких приміщеннях крісло-м'яч не розміщують. Ці зони потрібні для повноцінного приготування їжі за умови, що цим можуть займатися кілька людей одночасно.

Тут переважають поверхні для обробки продуктів  та місця для зберігання кухонного приладдя. Такі кухні повинні вміщати багато людей, щоб можна було повноцінно і без черг здійснювати прийом пиши.